Caïro (Hoofdstad)


Caïro (stad)

Caïro of Kaïro (Arabisch: القاهرة Al-Qāhira) is de hoofdstad van Egypte en bestaat uit de gouvernementen Caïro en Gizeh.

De stad telt zo'n 14 miljoen inwoners.

Het officieuze inwoneraantal van Caïro ligt echter nog veel hoger, mede door het hoge aantal illegale immigranten in de stad.

De hele metropolitane regio van Caïro is met zo'n 20 miljoen inwoners de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten en een van de grootste steden ter wereld.

Ook is de stad een van de meest vervuilde steden ter wereld en kent het een enorme verkeerschaos.

Caïro ligt aan de oostoever van de Nijl in het noorden van Egypte, ten zuiden van de plaats waar die rivier zich in de delta vertakt in de rivieren (tevens plaatsnamen) Rosetta en de Damietta.

In het westen ligt de stad Gizeh met de Piramiden van Gizeh.

In het zuiden is de locatie van de klassieke Egyptische stad Memphis.

 

Dag 1:
Beginnen Ons Programma Met een Nederlandstalige Gids, Gaat Hij Met Ons  Naar Het Egyptisch Museum , Daar Zijn Meer Dan 120.000 Voorwerpen Tentoongesteld.

En daarna Wij Gaan Naar Een Egyptische Resturante Voor Eten Ons Lunch , En daarna Wij Gaan Naar De Piramiden Van Gizeh Te Zien Daar De Piramide Van Cheops (Khufu) Een Van De Zeven Wereldwonderen.

 

Dag 2:
Wij Gaan Naar Sakkara Te Zien De Trappenpiramide Van Koning Djoser, Werd Gebouwd In 2600 V.Chr.

En Daarna wij Gaan Naar De Oudst Hoofdstad Van Egypte, Is Memphis (Mit-Rahina), Werd Gesticht Door De Koning (Menes-Narmer).

En Daarna Wij Gaan Naar Lekker Egyptish Resturante Voor Eten Ons Lunch.

En Daarna Wij Gaan Naar  Citadel van Saladin en De Moskee Van Mohamed Ali.

De Citadel Van Saladin Werd Gebouwd Door Salah-addin (Saladin) In 1176 . 

 

Dag 3:
Wij Gaan Naar(Amr ibn el As Moskee, de eerste moskee in Cairo en heel Afrika),(Christelijke kerken inclusief de ‘hangende” kerken) , En (Synagoge “Ibn Ezra”).

  En Daarna Wij Gaan Naar Egyptisch Resturante Te Hebben Ons Lunch.

En daarna wij Gaan Naar (Khan el-Khalili) Soek , Dat Is De Grotste Markt Werd Gebouwd In 1830 , En Staat Tegenover De Minaret Van De Al-Hussein Moskee.