Alexandrië


Alexandrië

De geschiedenis van Alexandrië begon toen Alexander de Grote in 332 V.Chr. Veroverde.

Hij liet Alexandrië op het eiland (Rakotis) bouwen , tussen de Middellandse Zee en het meer van (Maryot) , vlak bij het eiland (Pharos).       

Dat kan bezoek Alexandrië 1 dag , 2 dagen of 3 dagen te genieten met de monumenten van Grieks Romeins Periode, Dat kan genieten met het mooi weer in de zommer.

De Monumenten in Alexandrië zijn :

Kait Bey Fort , Serapeum en Zuil van Pompeus, Catacomben van Kom el Shuqafa , Romeins amfitheater van Kom al-Dikka ,Grieks-Romeins museum, Bibliotheca Alexandrina (nieuwe bibliotheek),El MorsiAboel-Abbas moskee,Nationaal Museum, El Montazah paleis en Rashid.

Dag 1:

U gaan eerst naar (Serapeum en Zuil van Pompeus) , (Catacomben van Kom el Shuqafa), en daarna naar de Bibliotheca Alexandrina.

U gaan naar lekker Egyptisch Restaurant te eten de Lunch .

En daarna wij gaan naar  El Montazah paleis.

Altijd met Nederlandstalige Gids .

Dag 2 :

De eerste Bezoek van de tweede dag is Kait Bey Fort , en daarna de Nederlandstalige gids ophalen u naar El-Morsi Aboel-Abbas Moskee.

En daarna wij gaan naar Nationaal Museum daar kunnen u voelen u bent een afdeleng van Alexandrië volk met veel beelden van Grieks-Romeins Periode.

En de Nederlandstalige gids kiest lekker Restaurant voor de Lunch.

En de laatste  bezoek is Romeins amfitheater van Kom al-Dikka , werd in de Tweede eeuw gebouwd en is geheel opgetrokken in marmer.

Dag 3:

De Nederlandstalige gids ophalen u naar Rashid of Rosetta.

Rosetta of Rosette (Arabisch: El-Rashid) is een plaats in Noord-Egypte, aan de monding van de Rosetta-aftakking van de rivier de Nijl. De plaats ligt ongeveer 65 kilometer ten noordoosten van Alexandrië, bijna aan de Middellandse Zee. Ten westen van de stad ligt de Baai van Aboe Qir, ten oosten het Burullusmeer.

Rosetta is wereldberoemd geworden vanwege de Steen van Rosetta, gevonden door een Franse soldaat die diende in het napoleontische leger.

kunnen wij daar zien de grens tussen de nijl rivier en de middellandse zee , echt heel mooi te zien.
en daarna treug naar Alexandrie hebben onze lunch.