Rondreis Egypte hoogtepunten met Caïro, Luxor en Aswan


Dag 1 – Aankomst Caïro, meet & assist en transfer naar het hotel

Bij aankomst op het vliegveld in Caïro word je persoonlijk ontvangen door iemand van het Tulp Tours team. Hij of zij gaat mee naar het hotel om in te checken en helpt je op het vliegveld om een visum voor Egypte te kopen. Na een klein uurtje rijden arriveer je in het hotel in Caïro, waar je de eerste 2 nachten verblijft.

 

Dag 2 – Excursie naar piramides Gizeh, Sakkara.

Op deze eerste dag van je Egypte reis ga je met je eigen privégids naar de wereldberoemde piramides van Gizeh, maar ook naar de trappiramide in Sakkara en enkele tombes in de buurt. En wist je dat er vlakbij Gizeh nog veel meer piramides zijn? Vooral bij de mysterieuze knikpiramide en de rode piramide in Dahshur .

​Een indrukwekkende aanvulling op deze dag is de avondexcursie naar de sound & lightshow bij Gizeh. In een lichtshow bij de piramides vertellen stemmen uit het verleden o.a. het verhaal van de Sfinx, die al 5000 jaar de dodenstad van Gizeh bewaakt.

Dag 3 – Vrije dag in Caïro en met de slaaptrein naar Aswan

De tweede dag van de rondreis kun je helemaal zelf invullen.

Ga zelf Caïro in of regel via Tulp Tours een lokale gids en ga naar het Egyptisch museum, de Citadel, Islamitische wijk en Khan El-Khalili bazaar. Onze lokale gidsen weten alles over de Egyptische cultuur en de hoogtepunten van hun stad. Maar ze laten je ook de ‘onontdekte plekjes’ zien en vertellen graag over hun leven in Caïro.

’s Avonds ga je rond 19.00 uur met de slaaptrein naar Aswan. Iemand van het Tulp Tours team in Caïro brengt je naar het station.

Moe van alle indrukken val je 's avonds waarschijnlijk makkelijk in slaap in je licht schommelende ‘treinbed’. In Luxor kom je rond 5.00 uur ’s ochtends aan en dan is het nog zo’n 3 à 4 uur rijden naar Aswan.

Dag 4 – Vrije dag: cultuur snuiven in Aswan en eilandentour met Nubische local

Als je ’s ochtends uit het raam van de trein kijkt, zie je dat je in een heel ander deel van Egypte bent beland. De grote stad heeft plaatsgemaakt voor vergezichten met bergketens, veel groen en natuurlijk ook de Nijl.

Een chauffeur van Tulp Tours wacht jullie buiten het station op met een naambordje en brengt jullie naar het Guesthouse. Dit ligt aan de andere kant van de Nijl en de rit duurt ongeveer een half uurtje.

​Optionele ochtendexcursie Aswan-hoogtepunten

’s Ochtends heb je alle tijd voor een stadstour in Aswan. ​Dit is een afwisselende excursie van een halve dag met:

  • ​Bezoek aan de steengroeve met de onvoltooide obelisk. Zie met eigen ogen hoe obelisken vroeger werden uitgehakt… en hoe het soms ook misging
  • De grote Aswandam (Highdam) en het Nassermeer (het bekendste meer van Egypte, dat door de bouw van de Highdam is ontstaan)
  • Een boottocht naar onze persoonlijke favoriet: de Philae tempel van Isis, de godin van de liefde en muziek

Optionele Eilandentour en eten met onze local Gids.

​Als je kennis wilt maken met het échte Nubië is de eilandentour de perfecte excursie voor U. De gids neemt u mee op een boottocht naar het Eerste Cataract, Kitchener eiland .

Dag 5 – Excursie naar de tempels van Abu Simbel

De tempels van Abu Simbel zijn het absolute hoogtepunt van Aswan. De beelden van Ramses II zijn immens groot. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat vijandige volken die hier vroeger arriveerden zó onder de indruk waren dat ze liever rechtsomkeert maakten.

De 2 tempels van Abu Simbel liggen helemaal in het Zuiden van Nubië. Inclusief korte stops bij checkpoints is het ongeveer 3 ½ uur rijden door de woestijn. Onderweg kunnen we stoppen voor één van meest fascinerende verschijnselen van de woestijn: fata morgana’s (luchtspiegelingen).​

Bezoek na afloop nog even het Visitor Centre: hier zie je o.a. hoe de 2 enorme tempels in de jaren ’60 van de vorige eeuw verplaatst zijn om ze te redden van het opkomende water.

​Na dit bezoek rijd je met je privéchauffeur terug naar Aswan. Je kunt er ook voor kiezen om je verblijf in Abu Simbel met een dag te verlengen. Je kunt dan ’s avonds naar de sound & lightshow gaan en overnachten in Abu Simbel.

Dag 6 – Met privébus naar Luxor en bezoek aan tempels Kom Ombo en Edfu

Vandaag vertrek je met je privéchauffeur in u  eigen minibus naar Luxor. Onderweg bezoek je de dubbeltempel voor de goden Sobek en Haroeris in Kom Ombo en de Horustempel van Edfu.

Dag 7 – Luxor: 3 hoogtepunten Westbank naar keuze

Vandaag staat er een dagexcursie naar de Westbank op het programma. Je kunt hier bijvoorbeeld de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut  bezoeken.

Een populaire optionele excursie om ’s middags te doen in Luxor is een dorpswandeling met maaltijd bij een Egyptische familie thuis.

Dag 8 – GRATIS zeilen over de Nijl met zonsondergang en optionele fietstour Karnak

Deze dag hebben u vrij en kunnen u helemaal zelf indelen.

​ ’s Middags leren u Luxor van een heel andere kant kennen.

Bekijk Luxor vanaf het water en geniet van de verhalen over het leven in Egypte.

Het voordeel hiervan is dat er ’s ochtends voldoende tijd is voor een optionele fietstour met bezoek aan de Karnak tempel.

 

Dag 9 – Vertrek naar Nederland

U eigen privéchauffeur haalt U weer op voor de transfer van een half uur naar het vliegveld. Na een binnenlandse vlucht van Luxor naar Caïro (ongeveer 1 uur) pakken u een aansluitende internationale vlucht naar huis.