Familiereis op maat Egypte


 

Route: Cairo – Luxor – Safaga – Hurghada

Dag 1 – Aankomst in Cairo
Na aankomst op het vliegveld word u naar het centrum van Cairo gebracht, waar u rondreis Egypte met kinderen begint. Cairo is de grootste stad van Afrika en heeft daarom ook veel te bieden: musea, moskeeën, markten en piramides. U heeft genoeg tijd om alle hoogtepunten van de stad te ontdekken.

 

Dag 2 – Cairo: piramides & Sfinx
Tijdens een excursie bezoekt u verschillende piramides. U begint met een bezoek aan Sakkara, ook wel de Dodenstad genoemd. de oudste van de 3 piramides, kunt u de grafkamer bezoeken.  Als laatste vandaag bezoekt u de piramides van Gizeh met de ervoor liggende Sfinx

 

 

Dag 3 – Cairo – nachttrein naar Luxor
U kunt vandaag op eigen houtje de rest van de stad Cairo verkennen of een excursie boeken. In het Egyptische museum zie u het gouden masker van Toetanchamon en diverse mummies. In de Islamitische wijk vind u een groot aantal oude moskeeën. De Khan el Khalilli is de grootste toeristische markt van Cairo. Aan het einde van de dag reis u per slaaptrein naar Luxor.

 

Dag 4 – Luxor
Luxor wordt ook wel het oude Thebe genoemd. U kunt een bezoek brengen aan de Luxor-tempel, die in het midden van het centrum staat. Daarnaast dat kunt u een tochtje met een felucca boot (Optie) , waardoor u tijdens zonsondergang relaxt op het water ronddobbert. In de avond is het leuk om de Sharia-al Karnak te bezoek, een drukke straat langs de Nijl die vooral bekend staat om haar vele gezellige restaurantjes.

 

Dag 5 –  Luxor: Westbank excursie
Vandaag maak u een excursie naar de Westbank. In de Vallei der Koningen vindt u de beroemde koningsgravengraven met het bekendste graf: die van Toetanchamon. Vervolgens bezoek u de tempel van Hatsjepsut, de enige vrouwelijke farao. Na de lunch reis u terug naar Luxor.

 

Dag 6 – Luxor

U heeft nog een vrije dag om in Luxor door te brengen. U kunt deze op eigen houtje invullen, of een optionele excursie boeken. De eerste excursie die je kunt maken is naar Karnak. Dit is een tempel waar de farao’s hard (bijna 2000 jaar lang!) hebben gewerkt om hem de grootste van Egypte te maken. Het is leuk om hier per kalèche (paard en wagen) naartoe te gaan. Mochten de kinderen een beetje “tempelmoe” zijn, dan kunnen zij ook samen met Nederlandse gids de Mummie speurtocht doen. In de middag kunt u een optionele kamelentocht doen.

 

Dag 7 – Luxor naar Safaga
Tijd om Luxor achter u te laten en daarmee ook het cultuursnuiven. U reist naar Safaga, waar u de komende dagen kunt genieten van de zon, de zee en het privéstrand van het hotel. u overnacht hier in een familiekamer.

 

Dag 8 – Safaga
U heeft alle tijd om te genieten van uw verblijf in het hotel. U kunt diverse dingen doen, waaronder een introductieduik of meegaan met een boottocht waarbij u kunt snorkelen. Natuurlijk kunt u ook ontspannen aan het strand of het zwembad.

 

Dag 9 – Einde reis
U familiereis Egypte is vandaag helaas ten einde gekomen. U heeft een transfer naar Hurghada, vanwaar u een binnenlandse vlucht naar Cairo heeft. Hiervandaan verlaat u het land van de farao’s.

De Nederlandstalige gidsen die u kunnen begeleiden tijdens de excursies zorgen ervoor dat alles voor iedereen begrijpelijk wordt uitgelegd.